Göteborg

2009-08-31 @ 17:45:24

IFK Göteborg. - En stad, ett lag, flera skador.


8 hemmamatcher 8 vinster 24 mål 2 insläppta 22+ i målskillnad 24 poäng.

Det blir ett snitt på 3 mål per match, och 0,25 insläppta per match. Staden Göteborg kokade av fotbollsglädje. Blåvitt var ett lag som kanske skulle bita i Europa kakan. Blåvitt ett lag som skulle bli Sveriges Köpenhamn.

 

Men vad vore något bra utan något dåligt. Men så är det med Allsvenskan, spelar man för bra och är under 27 år så försvinner man. Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr, jag säger inte att man inte ska låta de gå för deras egen syn sett såklart. Men varför ska man kunna sälja spelare i mitten av sen säsong? Såhär stod det på IFK Göteborgs hemsida för några månader sedan när Adam hade blivit skadad.

 

”Blåvitt för fjärde gången inom en månad råkat ur för en korsbandsskada.
Efter Petter Björlund, Robin Söder, Nicklas Carlsson var oturen den här gången framme hos Adam Johansson, som är borta resten av säsongen.” 2009-07-14 (Ulf Jörnvik)

 

Då kan ni själva räkna ut att hela 6 spelare ur truppen är borta. Någon som man också började märka på plan, Göteborg hade nu börjat spela lika hemma och förlorar några matcher på bortaplan, mot lag de borde vinna mot.

 

Ledningen var tvungna att göra något, man tog upp några unga spelare och värvade tre nya spelare, som skulle ersätta ”kuggarna”… och ja det började faktiskt vända i omgång 17 visade blåvit sin starka lagmoral och lyckades vända ett 0-2 underläge mot Häcken när det är 5 minuter kvar. Mot ÖIS hemma i den 18’de omgången vänder man ett 1-0 underläge och vinner med 1-2 ”borta … I omgång 19 gör blåvit sin finaste första halvlekt på mycket länge ett styrkebesked men spelar sämre i andra och får 2-2 hemma mot Helsingborg. Omgång 20 tror jag inte att någon vill komma ihåg för där var inte Selakovic med och Hysén borta andra halvleken. 0-0 mot Djurgården borta.

 

Om folk tvivlade på om IFK skulle kunna ta sig tillbaks tror jag att efter djurgårds matchen de som tvekade, tvekade mycket mycket mycket nu. Speciellt var folk rädda för nästa match som var Elfsborg hemma.


4–0 är utklassning.
4–0 i en seriefinal är förnedring.
Blåvitt har hittat spelet igen.
Från U21-EM och fram till i går kväll hade IFK Göteborg inte gjort en enda match som kunnat sägas varit bra över 90 minuter.

 

Jag ger blåvitt två ord. Välkomna Tillbaka. För det är ni värda.


Skrivet av: Joel Königson


Kommentarer
Postat av: Henrik

Bra skrivet!

2009-08-31 @ 19:02:57
Postat av: Joel Königson

Man tackar :)

2009-08-31 @ 19:05:15
URL: http://krossboll.blogg.se/
Postat av: Flinta

Tar även upp matten här...., trodde du hade MVG i matte C.

2009-09-01 @ 00:45:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Sport Sport Sport
RSS 2.0