La liga starten och ett Milanoderby.

2009-08-30 @ 20:29:23
Real Madrid - Deportivo

Igår var det då äntligen dags, premiär för La liga och det var Real Madrid som var först ut mot Deportivo. Real Madrid lyckades vinna men var långt ifrån imponerande igår. Raul inledde målskyttet i öppet mål efter Karim Benzema skjutit i stolpen efter att han blivit frispelad av Kaká. Riki kvitterar på en nick efter en utmärkt frisparksvariant. Raul blev nedriven i straffområdet av målvakten i Deportivo och domaren pekar på straffpunkten. Cristiano Ronaldo får kliva fram och slå straffen, att Ronaldo fick slå straffen som nyförvärv bevisar hur stor värvningen av honom anses. Juan Carlos Valeron kvitterar i inledningen av andra halvlek med ett fint skott precis utanför straffområdet. Avgörande målet är gjort av Lassana Diarra efter en fin soloprestation när han vinner boll på mitten och skjuter ett välplacerat skott precis vid stolproten. Lassana Diarra var även matchens lirare trots alla dyra värvningar.
_________________________________________________________________________________________________
Milan - Inter

Milanoderby och förmodat toppmöte redan i andra omgången, det var bäddat för en mycket jämn match med mycket heta känslor. Men någon jämn match blev det inte alls. Thiago Motta inledde målskyttet efter ett vackert spel utav Inter. Tvåan kommer på straff ifrån Diego Milito efter att Samuel Etoo blir neddragen utav Gennaro Gattuso som blir varnad. Innan paus, precis innan Gattuso ska bli utbytt för skada så drar Gattuso på sig ännu en varning och visas ut när han gör en helt onödig tackling i slutet av den första halvleken. Det skulle komma mer i den första halvleken, på stopptid gör Maicon 3-0 efter ett lysande anfall. Stankovic avslutar målskyttet med ett mäktigt skott upp i krysset. Ganska ensidig match och den avgjordes i princip när Gattuso blev utvisad i slutet på första halvlek.