Nu är det slut spenderat !

2009-08-31 @ 22:33:48
Innan ni börjar läsa detta inlägg så föreslår jag att ni hämtar något att dricka eventuellt äta för att sen sjunka ner skönt i eran stol och börja läsa.

I natt stänger transferfönstret i övriga Europa, det engelska stänger kl 18:00 i morgon pga helgdag, men det lär inte hända allt för stora saker tills i morgon och under morgondagen skulle jag tro.


Ännu en händelserik sommar har passerat, många intressanta köp men även mindre intressanta.

Det har hänt en hel del under sommaren och det finns så mycket att skriva om, jag har bestämt mig för att kasta några tillbakablickar över de jag tyckt varit störst och intressantast.

Vi svenskar har fått uppleva en av, om inte den största svenska fotbollsprofilen genom tiderna Zlatan Ibrahimovic bli ännu större. Genom en flytt till de regerande europamästarna Barcelona för en hiskelig övergångsumma, den näst dyraste spelaren genomtiderna.

Även världens bästa bytte klubb tillslut, Cristiano Ronaldo efter sex år i Manchester United, han har mycket att tacka Sir Alex för att blivit den bästa samtidigt som United ska tacka honom för allt han gjort. Nu är han tillsammans med många andra stor stjärnor på väg att bygga upp "El Galacticos" i Real Madrid, det ska bli intressant och se ifall det blir någon triumf.

Den trogne Milan ikonen Káka som många trott skulle bli kvar i klubben tills han hade
bestämmt sig för att lägga skorna på hylla, även han bytte klubb.
Många Milan-fans blev nog arga och besvikna då han tidigare iår sagt att han skulle stanna.

Káka
däremot brydde sig inte allt för mycket, för när man blir värvad till en av världens mäktigaste klubbar och får ett fint  kontrakt på det, då hänger man inte med läppen. Inte nog med det så blev även Káka mottagen på en av världens pampigaste arenor Santiago bernabeu  inför cirka 50.000 förväntansfulla fans. Inte bara Káka fick ett såndant mottagande, Ronaldo fick ett med ännu fler fans på plats, sen får vi inte
glömma bort Karim Benzema och Xabi Alonso med flera, dock fick inte de lika stor uppmärksamhet, men vad gör det ? Att få spela och vara med de nya "El Galacticos" räcker gott och väl skulle jag tro.

Det nya Miljardbygget Manchester City har värvat spelare så det bara stått härliga till under sommaren. Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor och Calos Tevez är bara några av namnen. Många offensivt starka spelare har Mark Hughes i City fyllt på med, men även spelare som Gareth Barry och Kolo Toure har anslutit, i år är kanske Manchester City ett lag att räkna med ?

Genom
att Zlatan gick till Barcelona fick Samuel Etó'o gå till Inter eftersom han ingick i överenskommelsen. Etó'o som var barcas bästa målskytt förra säsongen blev orättvist behandlad av barca tycker många även jag. En sak som är konstig är att Etó'o är så underskattad i fotbollen, så många mål som han gjorde förra säsongen och att han även avgjorde Champions League finalen det tycker jag säger mycket vilken sorts spelare han är.

Men var sak har sin tid och Inter är nog glada att de fick han till laget, tror inte Jose Mourinho behöver vara allt för oroligt över sitt lag när spelare som Etó'o, Tiago Motta, Lucio och Diego Milito har ansluttit.

En man som har kopplats ihop med flera klubbar under sommaren är fransosen Frank Ribery, Barcelona, Chelsea, Manchester United och såklart Real Madrid. Då detta inlägg är publicerat innan fönstret stänger
så kan det ju hända att han har går till Real Madrid då det är den klubben som är hetast när det gäller att värva han, annars får vi vänta tills nästa sommar.

Det finns så många spännande och mindre roliga värvningar som har skett denna sommar, Owen till united, Rasmus Elm till AZ Alkmaar, Robben till Bayern München, Pontus Wernbloom även han till Alkmaar, Glen Johnson till Liverpool, Diego till Juventus sen får vi för all del inte glömma Gabriel Heinze som har gått från Madrid till Marseilles, det var på tiden tycker jag.

Svennis
har även han varit igång denna sommar med sitt Notts County Den gamla landslags backen och veteranen Sol Campbell har han värvat mycket intressant och se ifall det laget lyckas.


Jag skulle kunna sitta hela natten och skriva om de alla olika övergångarna runt om i fotbolls europa, men någonstans måste man begränsa sig, det är en ganska stor vägg av text ni ska/har plöjt igenom
och hoppas att läsningen var till någon underhållning, tack för mig och mer transfer blir det i Januari.


Skrivet av: Sebastian Hansson

Kommentarer
Postat av: Flinta

Bra skrivet, enjoying what I see so far.

2009-09-01 @ 00:47:08
Postat av: oskar

etó?? vem är det?? du kanske tänkte på eto'o?? haha grym bra början annars, känns som en grym blogg!!

2009-09-01 @ 17:48:30
Postat av: Sebastian

Tackar för kritiken :) tar ett tag innan man kan skriva ett helt felfritt inlägg, kul att du gillar bloggen.

2009-09-01 @ 18:03:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Sport Sport Sport
RSS 2.0