Dagens Premier League matcher.

2009-10-17 @ 18:20:43
Idag var det spel för alla "big-four" lagen. Först ut var det Chelsea som hade en mycket svår bortamatch mot Aston Villa, i en mycket fartfylld match där Chelsea tog ledningen efter 15 minuter på ett långskott av Didier Drogba som Brad Friedel missade eftersom den studsade precis innan. Men Aston Villa vände på 2 nickmål på hörnor av Richard Dunne och James Collins. Aston Villa har nu gjort 10 av sina 13 mål på fasta sitautioner.

Klockan 16:00 spelade de andra 3. Manchester United tog kommando direkt efter ett självmål av Zat Knight i den 5:e minuten. Antonio Valencia ökade på till 2-0 innan paus och då såg det ut som att United skulle göra mer mål, de hade en massa chanser i första halvlek. Men i den andra halvlek blev det bara ett mål och det var Bolton som gjorde det genom Matt Taylor och United lyckades hålla undan ända in i slutet.

Arsenal tog emot Birmingham hemma och Arsenal var stora favoriter på förhand och man trodde nog att matchen var avgjord när Arsenal ledde med 2-0 efter 18 minuter, målskyttar Robin Van Persie och Abou Diaby, men Birmingham kvitterade innan halvtid när Sebastian Larsson var uppe och störde målvakten och veteranen Lee Bowyer kunde peta in den lösa bollen i mål.

Liverpool åkte till Stadium of light för att möta Sunderland som inlett säsongen starkt efter alla sina värvningar. Sunderland tog ledningen redan efter 5 minuter efter en boll som studsat ut till Darren Bent vars avslut inte var perfekt men en Liverpoolsupporter hade slagit ut en badboll på plan som störde Reina som inte lyckades rädda. Liverpool pressade sedan på hela matchen och Sunderland hade ett par vassa kontringar men resultatet stod sig ända fram till slutsignalen.