Manchester derbyt

2009-09-20 @ 19:47:04
Manchester United tog emot grannarna Manchester City på the theatre of dreams och matchen blev en mycket underhållande och spännande upplevelse.

Manchester United - Manchester City på Old Trafford

Matchen startade minst sagt bra för alla Man united entusiaster, Wayne Rooney visade varför han kan ta över efter Ronaldo, 1-0 efter bara 2 minuter spelade och Old Trafford kokade.

16 minuter in i matchen såg det ut som att united hade bra kontroll på allt de gjorde men efter en hemåtpass tabbade Ben Foster sig då Tevez hade irriterat han, Gareth Barry kunde enkelt placera in bollen och det var kvitterat 1-1.

Hela arenan tystnade från allt skrik, och de ljusblåa i ett hörn av arenan började sjunga för det vildaste, matchen var i gång på riktigt och united såg skakat ut.

Innan halvtid hade båda lagen några farligheter från bland annat Berbatov och Tevez.

Andrahalvlek startade United starkast och efter 49 minuter spelade kunde Darren Fletcher nicka in ett inlägg från Ryan Giggs 2-1.

Kort där efter drev Craig Bellamy bollen några meter utanför Man United straffområde och avslutade med ett perfekt skott, helt otagbart i Ben Fosters vänstra kryss, mycket läckert och city hade kvitterat igen.

Shay Given fick visa att han är en mycket duktig målvakt trots sin höga ålder, tre högst avgörande räddningar på avslut från Berbatov och Vidic, farligt farligt och united hade en bra press nu.

I den 81 minuten kom 3-2 målet för united, ett inlägg från en frispark av Giggs hittade till Fletcher som en en gång nickade bollen i mål.

90 minuter spelade och Rio Ferdinand försöker sig på en mycket nonchalant lobb över Craig Bellamy och misslyckas, Bellamy springer ifrån Ferdinand och lyckas göra mål då Foster inte täckt upp målet tillräkligt bra.

Efter målet gör Sir Alex ett smart byte vilket resluterar i ytterligare 30 sekunders speltid, Anderson går av Carrick på.

96 minuter spelade och Giggs hittar fram till Owen och han kan avsluta, mål och matchen slutar 4-3 en riktig rysare till match.

Skrivet av: Sebastian Hansson