Krossboll besökte rambergsvallen

2009-09-15 @ 20:42:42
I går tog BK Häcken emot AIK på den lite smått nostalgiska arenan rambergsvallen på Hisingen i Göteborg. Krossbolls två skribenter Sebastian & Jonas fanns på plats, för att se på matchen och hoppas på en vinst för getingarna.

Inför matchen hade vi båda trott på ett bra resultat för Häcken då de har överraskatt stort med att inte förlora en Allsvensk match på 10 omgångar, även cupmatchen mot AIK i helgen hade kunnat sluta hur som helst.

Väl på "vallen" var det hör och häpna nästan fullsatt, och då var det inte ett derby, mycket trevligt, ganska många AIK supportrar hade rest till Hisingen och därmed ett stort polisuppbåd runt om och på arenan.

Matchen i sin helhet var stundtals underhållande men Häcken bjöd inte riktigt på den fina fotboll som de har spelat de senare omgångarna, i inledningen hade Häcken ett par heta chanser, ett skott som såg ut att vara inne och nästan hela arenan trodde det var mål men icke. En indirekt frispark fick gnaget emot sig också då lagets keeper kände sig tvungen att plocka upp en hemåtpass. Trots getingarnas heta chanser var det AIK som gjorde det första målet Flavio gjorde det i den 27e minuten och kort därefter kunde Obolo nicka in 0-2 målet.

I den andra halvleken dominerade AIK med sitt passningsspel och lät inte Häcken få allt för mycket boll, de hade några chanser men det gav ingen utdelning, slutresultatet blev 0-2 till stockholmarna.

Kvällens lirare ur göteborgs perspektiv tyckte jag var nr 9 i Häcken John Chibuike - var ofta på rätt plats och var säker med bollen.

Kvällens besvikelse var den mycket tysta Häcken klacken, var nästan som en begravning, ibland kunde man höra de sjunga men ofta mycket tyst.

Kvällens jubel var när Malmö FF gjorde mål mot Djurgården, då blev AIK klacken glada, nästan mer glada än när deras lag gjorde mål.

Skrivet av: Sebastian Hansson