Svenska landslaget

2009-09-01 @ 21:44:50

Nu är det dags för VM-kval igen, för det svenska landslaget väntar 2 ödesmatcher mot Ungern och Malta, femte respektive nionde September, allt annat än vinst i dessa matcher och Sverige får förlita sig på tur för att klara andra platsen i gruppen. Det har varit väldigt mycket turbulens och annat för spelarna i landslaget under sommaren.

 

Flera nya spelare har fått chansen i A-landslaget även om Lars lagerbäck inte är den tränare som är känd för att testa nya spelare så gick det inte att ignorera succén ifrån U21-EM i sommras så Pontus Wernbloom, Mikael Lustig och Ola Toivonen är uttagna för spel mot Ungern och Malta

Rasmus Elm har varit länkad till en massa olika klubbar under sommaren och den affären var inte den snabbaste. Men till slut blev det AZ Alkmaar, de holländska mästarna, där han blir lagkamrat med kompisen från U21landslaget och numera även A-landslaget Pontus Wernbloom som ju gick till AZ tidigare ifrån IFK Göteborg.

 

 

Engelsk media och Boltons tränare har klagat på att Johan Elmander gör för lite mål i Premier League, och det sänker hans självförtroende och en anfallare behöver ha självförtroende för att prestera på topp i viktiga matcher.

Marcus Berg som är den som slåss för en plats i startelvan med Johan Elmander har blivit värvad av Hamburg från Groningen för över 100 miljoner under sommaren, men han är inte given i startelvan och får mest göra inhopp för tillfället då Hamburgs anfall är mycket stark så det är väl det som talar för att Johan Elmander får starta då han är ordinarie i Bolton och har lite mer matchträning.

 

 

Pontus Wernbloom var tvungen att lämna återbud inför matcherna mot Ungern och Malta, han blir ersatt av IFK Göteborgs defensive mittfältare Gustav Svensson som var mycket bra i U21-EM och har dominerat mittfältet i allsvenskan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin Sport Sport Sport
RSS 2.0