Nu är det slut spenderat !

2009-08-31 @ 22:33:48
Innan ni börjar läsa detta inlägg så föreslår jag att ni hämtar något att dricka eventuellt äta för att sen sjunka ner skönt i eran stol och börja läsa.

I natt stänger transferfönstret i övriga Europa, det engelska stänger kl 18:00 i morgon pga helgdag, men det lär inte hända allt för stora saker tills i morgon och under morgondagen skulle jag tro.


Ännu en händelserik sommar har passerat, många intressanta köp men även mindre intressanta.

Det har hänt en hel del under sommaren och det finns så mycket att skriva om, jag har bestämt mig för att kasta några tillbakablickar över de jag tyckt varit störst och intressantast.

Vi svenskar har fått uppleva en av, om inte den största svenska fotbollsprofilen genom tiderna Zlatan Ibrahimovic bli ännu större. Genom en flytt till de regerande europamästarna Barcelona för en hiskelig övergångsumma, den näst dyraste spelaren genomtiderna.

Även världens bästa bytte klubb tillslut, Cristiano Ronaldo efter sex år i Manchester United, han har mycket att tacka Sir Alex för att blivit den bästa samtidigt som United ska tacka honom för allt han gjort. Nu är han tillsammans med många andra stor stjärnor på väg att bygga upp "El Galacticos" i Real Madrid, det ska bli intressant och se ifall det blir någon triumf.

Den trogne Milan ikonen Káka som många trott skulle bli kvar i klubben tills han hade
bestämmt sig för att lägga skorna på hylla, även han bytte klubb.
Många Milan-fans blev nog arga och besvikna då han tidigare iår sagt att han skulle stanna.

Káka
däremot brydde sig inte allt för mycket, för när man blir värvad till en av världens mäktigaste klubbar och får ett fint  kontrakt på det, då hänger man inte med läppen. Inte nog med det så blev även Káka mottagen på en av världens pampigaste arenor Santiago bernabeu  inför cirka 50.000 förväntansfulla fans. Inte bara Káka fick ett såndant mottagande, Ronaldo fick ett med ännu fler fans på plats, sen får vi inte
glömma bort Karim Benzema och Xabi Alonso med flera, dock fick inte de lika stor uppmärksamhet, men vad gör det ? Att få spela och vara med de nya "El Galacticos" räcker gott och väl skulle jag tro.

Det nya Miljardbygget Manchester City har värvat spelare så det bara stått härliga till under sommaren. Roque Santa Cruz, Emmanuel Adebayor och Calos Tevez är bara några av namnen. Många offensivt starka spelare har Mark Hughes i City fyllt på med, men även spelare som Gareth Barry och Kolo Toure har anslutit, i år är kanske Manchester City ett lag att räkna med ?

Genom
att Zlatan gick till Barcelona fick Samuel Etó'o gå till Inter eftersom han ingick i överenskommelsen. Etó'o som var barcas bästa målskytt förra säsongen blev orättvist behandlad av barca tycker många även jag. En sak som är konstig är att Etó'o är så underskattad i fotbollen, så många mål som han gjorde förra säsongen och att han även avgjorde Champions League finalen det tycker jag säger mycket vilken sorts spelare han är.

Men var sak har sin tid och Inter är nog glada att de fick han till laget, tror inte Jose Mourinho behöver vara allt för oroligt över sitt lag när spelare som Etó'o, Tiago Motta, Lucio och Diego Milito har ansluttit.

En man som har kopplats ihop med flera klubbar under sommaren är fransosen Frank Ribery, Barcelona, Chelsea, Manchester United och såklart Real Madrid. Då detta inlägg är publicerat innan fönstret stänger
så kan det ju hända att han har går till Real Madrid då det är den klubben som är hetast när det gäller att värva han, annars får vi vänta tills nästa sommar.

Det finns så många spännande och mindre roliga värvningar som har skett denna sommar, Owen till united, Rasmus Elm till AZ Alkmaar, Robben till Bayern München, Pontus Wernbloom även han till Alkmaar, Glen Johnson till Liverpool, Diego till Juventus sen får vi för all del inte glömma Gabriel Heinze som har gått från Madrid till Marseilles, det var på tiden tycker jag.

Svennis
har även han varit igång denna sommar med sitt Notts County Den gamla landslags backen och veteranen Sol Campbell har han värvat mycket intressant och se ifall det laget lyckas.


Jag skulle kunna sitta hela natten och skriva om de alla olika övergångarna runt om i fotbolls europa, men någonstans måste man begränsa sig, det är en ganska stor vägg av text ni ska/har plöjt igenom
och hoppas att läsningen var till någon underhållning, tack för mig och mer transfer blir det i Januari.


Skrivet av: Sebastian Hansson

Göteborg

2009-08-31 @ 17:45:24

IFK Göteborg. - En stad, ett lag, flera skador.


8 hemmamatcher 8 vinster 24 mål 2 insläppta 22+ i målskillnad 24 poäng.

Det blir ett snitt på 3 mål per match, och 0,25 insläppta per match. Staden Göteborg kokade av fotbollsglädje. Blåvitt var ett lag som kanske skulle bita i Europa kakan. Blåvitt ett lag som skulle bli Sveriges Köpenhamn.

 

Men vad vore något bra utan något dåligt. Men så är det med Allsvenskan, spelar man för bra och är under 27 år så försvinner man. Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr, jag säger inte att man inte ska låta de gå för deras egen syn sett såklart. Men varför ska man kunna sälja spelare i mitten av sen säsong? Såhär stod det på IFK Göteborgs hemsida för några månader sedan när Adam hade blivit skadad.

 

”Blåvitt för fjärde gången inom en månad råkat ur för en korsbandsskada.
Efter Petter Björlund, Robin Söder, Nicklas Carlsson var oturen den här gången framme hos Adam Johansson, som är borta resten av säsongen.” 2009-07-14 (Ulf Jörnvik)

 

Då kan ni själva räkna ut att hela 6 spelare ur truppen är borta. Någon som man också började märka på plan, Göteborg hade nu börjat spela lika hemma och förlorar några matcher på bortaplan, mot lag de borde vinna mot.

 

Ledningen var tvungna att göra något, man tog upp några unga spelare och värvade tre nya spelare, som skulle ersätta ”kuggarna”… och ja det började faktiskt vända i omgång 17 visade blåvit sin starka lagmoral och lyckades vända ett 0-2 underläge mot Häcken när det är 5 minuter kvar. Mot ÖIS hemma i den 18’de omgången vänder man ett 1-0 underläge och vinner med 1-2 ”borta … I omgång 19 gör blåvit sin finaste första halvlekt på mycket länge ett styrkebesked men spelar sämre i andra och får 2-2 hemma mot Helsingborg. Omgång 20 tror jag inte att någon vill komma ihåg för där var inte Selakovic med och Hysén borta andra halvleken. 0-0 mot Djurgården borta.

 

Om folk tvivlade på om IFK skulle kunna ta sig tillbaks tror jag att efter djurgårds matchen de som tvekade, tvekade mycket mycket mycket nu. Speciellt var folk rädda för nästa match som var Elfsborg hemma.


4–0 är utklassning.
4–0 i en seriefinal är förnedring.
Blåvitt har hittat spelet igen.
Från U21-EM och fram till i går kväll hade IFK Göteborg inte gjort en enda match som kunnat sägas varit bra över 90 minuter.

 

Jag ger blåvitt två ord. Välkomna Tillbaka. För det är ni värda.


Skrivet av: Joel Königson


La liga starten och ett Milanoderby.

2009-08-30 @ 20:29:23
Real Madrid - Deportivo

Igår var det då äntligen dags, premiär för La liga och det var Real Madrid som var först ut mot Deportivo. Real Madrid lyckades vinna men var långt ifrån imponerande igår. Raul inledde målskyttet i öppet mål efter Karim Benzema skjutit i stolpen efter att han blivit frispelad av Kaká. Riki kvitterar på en nick efter en utmärkt frisparksvariant. Raul blev nedriven i straffområdet av målvakten i Deportivo och domaren pekar på straffpunkten. Cristiano Ronaldo får kliva fram och slå straffen, att Ronaldo fick slå straffen som nyförvärv bevisar hur stor värvningen av honom anses. Juan Carlos Valeron kvitterar i inledningen av andra halvlek med ett fint skott precis utanför straffområdet. Avgörande målet är gjort av Lassana Diarra efter en fin soloprestation när han vinner boll på mitten och skjuter ett välplacerat skott precis vid stolproten. Lassana Diarra var även matchens lirare trots alla dyra värvningar.
_________________________________________________________________________________________________
Milan - Inter

Milanoderby och förmodat toppmöte redan i andra omgången, det var bäddat för en mycket jämn match med mycket heta känslor. Men någon jämn match blev det inte alls. Thiago Motta inledde målskyttet efter ett vackert spel utav Inter. Tvåan kommer på straff ifrån Diego Milito efter att Samuel Etoo blir neddragen utav Gennaro Gattuso som blir varnad. Innan paus, precis innan Gattuso ska bli utbytt för skada så drar Gattuso på sig ännu en varning och visas ut när han gör en helt onödig tackling i slutet av den första halvleken. Det skulle komma mer i den första halvleken, på stopptid gör Maicon 3-0 efter ett lysande anfall. Stankovic avslutar målskyttet med ett mäktigt skott upp i krysset. Ganska ensidig match och den avgjordes i princip när Gattuso blev utvisad i slutet på första halvlek.


Jonas

Tekniska problem satte stopp för Krossboll

2009-08-29 @ 23:15:08
När matchen Man utd - Arsenal blev som mest intressant fick vi tekniska problem och kunde därför inte fölfölja kvällens alla match uppdateringar.

En matchrapport från La liga starten mellan Real Madrid och Deportivo samt Milan mot Inter kommer senare under natten eller under morgondagen.


JUST NU! Manchester United - Arsenal

2009-08-29 @ 18:27:21
Matchen är nu igång på Old Trafford, ingen Berbatov från start för United.

10 minuter spelade, Man United pressar Arsenal hårt i deras straffområde, ingen utdelning denna gång.
23 minuter, Song får matchens första gula kort efter en kapning på Valencia.
25 minuter, Arsenal har haft 2 riktigt heta chanser, först Van persie med ett skott sen en hörna returen tar Arshavin med ett skott precis över ribban.
31 minuter frispark strax utanför Arsenals straffområde och ett gult kort för Gallas, Rooney tar frisparken strax utanför.
35 minuter Man Utd får sitt första gula kort, Evra får det.
40 minuter, Arshavin skjuter en riktig missil rakt upp i Fosters högra kryss, otagbar 0-1!

Halvtid: The Gunners leder rättvist efter ett vackert kanonskott av Arshavin, United pressade i slutet av halvleken, Andra halvlek kommer bli mycket underhållande, troligtviss mycket press från the red devils. Ferguson borde byta ut Giggs som inte har gjort något bra, Berbatov borde få chansen.

Andra halvleken är igång, inga byten i halvtid.

47 minuter, Arshavin snurrade upp försvaret och serverade Van Persie som var fri med målvakten Ben Foster som bjöd på en fantastisk benparad.
54 minuter, United har ett par hörnor som blir farliga men inget avslut på mål.

pga att våran laptop dog mitt i andra halvlek kunde vi inte fortsätta med kvällens alla match uppdateringar.

Slutresultatet blev 2-1 till Man United, Arsenal var nära en kvittering men Van Persies mål dömdes bort för offside, tilläggstiden var även slut när målet gjordes.


Manchester Uniteds laguppställning
Foster
Oshea-Brown-Vidic-Evra
Valencia-Fletcher-Carrick-Nani
Giggs
Rooney


Arsenals laguppställning

Almunia
Sagna-Vermaelen-Gallas-Clichy
Eboué-Song-Denilson-Diaby-Arshavin
VanPersie


Live med Sebastian & Jonas

Stryktipset

2009-08-29 @ 15:15:46

1 Man United - Arsenal 2-1 - 1
2 Blackburn  - West Ham 0-0 - X
3 Bolton     - Liverpool 2-3 - 2


4 Stoke      - Sunderland 1-0 - 1
5 Tottenham  - Birmingham 2-1 - 1
6 Wolverhamp - Hull 1-1 - X

7 Sheff U    - West Brom 2-2 - X
8 AIK        - Trelleborg 1-0 - 1
9 Barnsley   - Reading  1-3 - 2

10 Bristol C  - Middlesbro 1-1 - X
11 Ipswich    - Preston 1-1 - X
12 Scunthorpe - QPR 0-1 - 2
13 Swansea    - Watford 1-1 - X

 

 

Joel


JUST NU! Chelsea - Burnley

2009-08-29 @ 14:35:52
Efter 43 spelade matchminuter fortsätter Chelsea att pressa hemma på Stanford bridge, Burnley försvarar sig bra och med hjälp av sin målvakt Jensen står det fortfarande 0-0. Så som det ser ut nu kommer Chelsea fortsätta sin press och just nu väntar man bara på att målvakten Jensen ska göra ett misstag. Laget som har haft den bästa målchansen är Burnley och Paterson som hade det bästa läget,han kom ensam med målvakten efter en lysande pass från Fletcher.

Mål:
På stoptid i första halvlek serverar Drogba en pass till Anelka som gör matchens första mål 1-0 till London laget.

I minut 47 i andra halvlek, gör Lampard ett inlägg till tysken Ballack som enkelt nickar in 2-0 till Chelsea

Då var det dags igen Ashley Cole server en kanon i borte hörnet, minut 51 och 3-0. Assist: Lampard.
Slutord: De sista trettio minutrarna i andra halvlek var allmänt tråkiga, eftersom båda lagen visste vart de tre poängen skulle hamna.

Slutresultat: 3-0


Joel

En ärofylld kamp på the theatre of dreams väntar !

2009-08-29 @ 11:22:48
I dag är det bara till att bänka sig framför tv'n om du är Man united-fan, Arsenal-fan eller rent av en fotbollsfantast, ett hett och känslofyllt toppmöte kommer att äga rum.

Det är Manchester United mot Arsenal på Old Trafford i Manchester, klockan 18:15 svensk tid är det avspark. Förhoppningsvis bjuds vi på en mycket underhållande match av hög kvalité !

Arsenal har inlett Premier league säsongen minst sagt starkt, två matcher spelade och hela 10 mål gjorda, imponerande !
Inför dagens match kommer dock inte the gunners passningsgeni Fabrégas till spel, detta kommer naturligtvis påverka matchbilden men förhoppningsvis inte för mycket. Arsenal kommer dock göra det tufft för united med den ryske tsaren Arshavins kvickhet och den tekniske Van persie.

Manchester United har inlett säsongen starkt om man bortser från den otippade skräll matchen mot Burnley, senast mot Wigan vann man med hela 5-0 och visade mästarklass. Många spelare har fått chansen att kliva fram i Ronaldos frånvaro, nyförvärvet Valencia men även portugisen Nani har vuxit in i rollen som ytter och bjöd på en underbar frispark senast. De röda djävlarnas mittfällt är dock inte i toppskick då Carrick lyser med sin frånvaro och Anderson inte fått allt för mycket speltid, man märker även att de gamla vetereranerna Scholes och Giggs börjar bli till åren.

Matchen kommer bli ytterst intressant och det finns många stora profiler i båda lagen att hålla ett extra öga på. Glöm för all del inte de båda managerna Arsene Wenger och Sir Alex Ferguson vid sidan av planen när det väl händer något.



Att hålla ett extra öga på i Arsenal: Andrei Arshavin, med sin kvickhet, teknik och smarta spelsinne.

Att hålla ett extra öga på i Manchester United:
Wayne Rooney, sånna här matcher brinner han för och kommer förhoppningsvis vara på sitt allra bästa spelhumör.


Matchen i dag skulle kunna gå hur som helst, vad som helst kan hända i fotboll.  Men hemmaplan för United och ett Arsenal utan sin Fabrégas då tror jag på en vinst för Man United.


Sebastian Hansson

Champions League lottningen KLAR

2009-08-27 @ 19:32:50
Snart är det igång igen, Champions League ÄNTLIGEN !  Priserna är utdelade och lottningen är genomförd, grupperna ser minst sagt intressanta ut.

Grupp A
                                           Grupp B
Bayern München                             Manchester United
Juventus                                        CSKA Moskva
Bordeaux                                       Besiktas                                                                  
Maccabi Haifa                                 Wolfsburg

Grupp C                                           Grupp D
AC Milan                                        Chelsea
Real Madrid                                    Porto                   
Olympique Marseille                        Atletico Madrid                    
FC Zürich                                       Apoel Nicosia                           

Grupp E
                                           Grupp F
Liverpool                                       Barcelona
Olympique Lyonnais                       Inter Milan
Fiorentina                                      Dynamo Kiev
Debreceni                                     Rubin Kazan

Grupp G
                                          Grupp H
Sevilla                                          Arsenal
Rangers                                        AZ Alkmaar
Stuttgart                                       Olympiakos
Unirea Urziceni                              Standard Liège

Grupp A: En jämn grupp där vi tror att tre lag slåss om de två platserna. Bayern München, Juventus och Bordeaux. Favoriter i denna grupp är Juventus.
Grupp B: Allt annat än att Man utd går vidare är en skandal. Wolfsburg dominerade tyska ligan förra året så dom är högt tippade.
Grupp C: Det spanska miljardbygget tar sig lätt vidare till åttondelsfinal, Milan kommer också att ta sig igenom denna grupp.
Grupp D: Trean från Premier League förra året tar sig igenom gruppspelet med en första plats, de två lagen som kämpar om andraplatsen i gruppen är Porto och Atletico Madrid.
Grupp E: Liverpool är alltid starka när det kommer till Champions league, de kommer ta antingen en första eller andra plats. Både Lyon och Fiorentina kan ta sig vidare till åttondel.
Grupp F: Barcelona Inter punkt. Där vi kommer att få se två underbara matcher mellan Barcelona och Inter där den svenska stjärnanfallaren ska få spela mot sitt gamla lag Inter.
Grupp G: På pappret den sämsta gruppen lagmässigt dock den tuffaste där alla fyra lagen har en chans att gå vidare.
Grupp H:  Alkmaar gör sin första match i ett Champions league gruppspel, efter att ha krossat den Holländska ligan förra året tror vi att Alkmaar följer med Arsenal till slutspelet, Mellbergs Olympiakos finns såklart med som outsider.



Det var även utdelning till UEFAs bästa målvakt, försvarare, mittfältare och anfallare samt årets spelare.

UEFA Årets Målvakt Edwin van der Sar (Man Utd)
UEFA Årets försvarare John Terry (Chelsea)
UEFA Årets mittfältare Xavi Hérnandez (Barcelona)
UEFA Årets anfallare Lionel Messi (Barcelona)
UEFA årets spelare Lionel Messi (Barcelona)

Sebastian & Joel.

Krossboll is up and running !

2009-08-26 @ 19:23:03
Följ denna blogg med bloglovin

Krossboll den ultimata fotbollsbloggen är igång, vi som kommer att skriva på bloggen är Joel Königson, Sebastian Hansson och Jonas Johannsson.

Bloggen är ett skolprojekt i första hand men även en hobby, vi har ett stort intresse för sporten fotboll och allt som händer runt om. Mer information om oss, vad vi vill presentera för er läsare och vad vi vill uppnå kommer i ett senare inlägg.

Ha det bra tillsvidare.

RSS 2.0